Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Εβδομάδα Πληροφορικής


Στις 10-18 Οκτωβρίου 2015 & 7-13 Δεκεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί για τρίτη χρονιά η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού και η Διεθνής Εβδομάδα Προγραμματισμού αντίστοιχα. Το σχολείο μας δε θα απουσιάζει, παρόλο που είναι μόλις η πρώτη εβδομάδα διδασκαλίας των ΤΠΕ, λόγω της εκρηκτικής κατάστασης φέτος στα σχολεία με τις καθυστερήσεις προσλήψεων. Θα συμμετέχουμε με την ώρα του κώδικα και θα κάνουμε επιδείξεις ρομποτικής στα παιδιά.

Εκατομμύρια παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες και πολιτικοί ιθύνοντες θα συμμετάσχουν σε μαζικές εκδηλώσεις και θα παρακολουθήσουν μαθήματα για να μάθουν προγραμματισμό και να αποκτήσουν συναφείς δεξιότητες. Η Εκπαιδευτική Εβδομάδα για την επιστήμη της Πληροφορικής (CSEdWeek) είναι μία ετήσια δράση με στόχο την ανάδειξη στους μαθητές της σημασίας της εκπαίδευσης στην επιστήμη της πληροφορικής.
Οργανωμένη από τη σύμπραξη «Computing in the Core» και το Code.org, η CSEdWeek είναι αφιερωμένη στα γενέθλεια της πρωτοπόρου της πληροφορικής Γκρέις Μάρεϊ Χόπερ  Admiral Grace Murray Hopper (9 Δεκεμβρίου 1906).  H  Χόπερ φημολογείται ότι βρήκε το έντομο (στα αγγλικά bug) που προκάλεσε βραχυκύκλωμα  σε έναν από τους 17.000 ηλεκτρονόμους του Mark I και έκτοτε όλα τα σφάλματα των υπολογιστών ονομάζονται «bugs».

Computing in the Core

Το Computing in the Core είναι μια ένωση – συνεργασίας επιχειρήσεων, ενώσεων, επιστημονικών κοινοτήτων και άλλων μη κερδοσκοπικών ομάδων, η οποία έχει ως στόχο την βελτίωση της θέσης της εκπαίδευσης της πληροφιρκής επιστήμης εντός των ΗΠΑ και εργάζεται προς την κατεύθυνση της διασφάλισης ότι η επιστήμη της πληροφορικής είναι ένα βασικό ακαδημαϊκό αντικείμενο.

Code.org

Το Code.org είναι μη κερδοσκοπικό και αφοσιωμένο στη διεύρυνση της εκπαίδευσης του προγραμματισμού μέσω υπολογιστή. Το όραμα του Code.org είναι ότι η επιστήμη της πληροφορικής θα πρέπει να αποτελεί κομμάτι του βασικού προγράμματος σπουδών μαζί με τα μαθήματα άλλων επιστημών, τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών (STEM), όπως η βιολογία, η φυσική, η χημεία και η άλγεβρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου