Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Δεύτερη θέση για το Δημοτικό Σχολείο Βασιλειών στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής

Η ομάδα ρομποτικής του Δημοτικού Σχολείου Βασιλειών κατέκτησε επάξια την δεύτερη θέση στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Κρήτης στο Ρέθυμνο το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019, στην κατηγορία «Εποίκηση του Άρη».
Η ομάδα που αποτελείται από τις μαθήτριες της ΣΤ Τάξης: Όλγα Αθανασάκη, Θάλεια Ουσταμανωλάκη, Ζηνοβία Κωστάρα και της Γ τάξης Κατερίνας Κωστάρα κατασκεύασαν μέσα στα πολύ σφιχτά περιθώρια του μονόωρου μαθήματος των ΤΠΕ και με πνεύμα αληθινής ομάδας, ένα ρομποτικό διαστημόπλοιο που μεταφέρει ένα όχημα εξερεύνησης στον Άρη, το οποίο με τη σειρά του καταγράφει το υψόμετρο του Άρη και τις ριπές ανέμου. Στη συνέχεια ένα άλλο ρομποτικό όχημα ψάχνει για ίχνη πάγου, ώστε στο τέλος να βρεθεί το σημείο με τις καταλληλότερες συνθήκες αποίκησης από τον άνθρωπο.
Η εξαιρετική παρουσίαση των παιδιών, η πρωτότυπη ιδέα και ο πολύπλοκος κώδικας του προγράμματος ενθουσίασαν τους κριτές κι έφεραν στην ομάδα την πολυπόθητη πρόκριση στο Μεγάλο Τελικό της Αθήνας που θα λάβει χώρα στο Κλειστό Γαλατσίου την Κυριακή 17 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου