Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Το 47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου στο ΚΠΙΣΝ στα πλαίσια του Code Week 2018


Το 47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, επιλέχθηκε μαζί με το Δημοτικό Σχολείο Ελιάς, από όλα τα σχολεία της Κρήτης για να εκπροσωπήσουν τα σχολεία της Περιφέρειας Κρήτης στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα (code week) στο πλαίσιο της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση. Περισσότερα για το πρόγραμμα και τα οφέλη που αποκομίζει οι μαθητές και το σχολείο μας μάθετε εδώ.

Στο πλαίσιο αυτό, 5 μαθητές της Έκτης Τάξης επιλέχθηκαν με κλήρωση για να παρακολουθήσουν υπό την καθοδήγησή μου το Getting Started with Java using Alice Workshop της εταιρείας Oracle που θα διεξαχθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Αθήνα, στις 20 και 21 Οκτωβρίου 2018. Οι μαθητές μέσα από το εργαστήριο αυτό θα εξελίξουν τις ψηφιακές δεξιότητές τους προγραμματίζοντας στο περιβάλλον αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού Alice 3.

Τα έξοδα μετάβασης και διανυκτέρευσης για τους μαθητές καλύπτονται από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Κρήτης (δείτε απόφαση). Επειδή το πρόγραμμα στοχεύει παράλληλα και στην ενίσχυση της συμμετοχής κοριτσιών, κληρλωθηκαν 3 κορίτσια και 2 αγόρια. Οι μαθητές θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύονται από κάποιο κηδεμόνα τους.

Ο Εκπαιδευτικός Πληροφορικής: Αλέξανδρος Ρονιώτης
Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής: Γιώργος Πανσεληνάς

Τα παιδιά που κληρώθηκαν είναι τα εξής:

1. Νικηφόρος Μπεϊνάς (ΣΤ1)
2. Γρύλλου Αικατερίνη (ΣΤ1)
3. Βροντάκη Δήμητρα (ΣΤ2)
4. Βορδοναράκη Έλενα (ΣΤ3)
5. Διαμαντής Άγγελος (ΣΤ2)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου